Image Map

Amennyiben tőlünk szeretne kiskutyát, kérem érdeklődjön a kapcsolat oldalon található címen, telefonszámon, vagy email-ben a további információkról!

Kölykök elvitele:

A kölykök az új gazdihoz való kerülésükig családi környezetben nevelkednek és minőségi táppal vannak etetve. Nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő szociálizációra, a kölykök emberekkel, állatokkal, illetve a különféle hanghatásokkal való megismertetésére. Amennyiben úgy érzi, hogy szeretne tőlünk egy kiskutyát és szeretne jobban megismerni minket és kutyáinkat, keressen bizalommal elérhetőségeinken!

A kutya társ, segítség, öröm és felelősség. Aki kutyát vesz maga mellé, sokszor 10-15 évről kell döntsön, így nagyon alaposan át kell gondolnia, hogy valóban tudja-e biztosítani ennek feltételeit. A kutya figyelmet, törődést, szeretetet igényel, tartása pénzbe kerül.

Csakis akkor szabad a havanese mellett dönteni, ha biztosítani tudja neki, hogy a gazdi mellett lehessen éjjel-nappal. Igazi társasági kutya, ami azt jelenti, hogy nagyon igényli az emberek közelségét: játékot, szeretetet, kedveskedést, törődést! Amennyiben életvitelünk, munkaidőbeosztásunk miatt a kutyát rendszeresen hosszabb ideig egyedül kell hagynunk, nem ajánlatos havaneset választanunk, mert az egyedüllétet nagyon rosszul viselik. Nem szabad kizárni az udvarra, vagy a garázsba, mert boldogtalan lesz. Szüksége van egy falkára, amelyhez tartozhat. Ha kiszámoljuk, hogy a négyszeri sétáltatás, az ápolás (esős, latyakos időben napi 1-1,5 óra is lehet), etetés, és a kutya által igényelt játék, simogatás, stb. mennyi időt vesz igénybe, napi 4-5 órát kapunk eredményül. 10 éven aluli gyermek mellé nem igazán ajánlott a havanese, mert ők még sokszor nem képesek kellőképpen "finoman" játszani az állatokkal, ennek pedig könnyen maradandó végtag-, vagy egyéb sérülés lehet a következménye! A havanese egyébként is nagyon érzékeny a fájdalomra.

Érdemes még a döntés meghozatala előtt figyelembe venni azt a tényt, hogy a havanese kíváló jelzőkutya - ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a legapróbb ismeretlen neszre, idegenek közeledésére, illetve egyéb, általunk nem észlelhető jelre kitartó, hangos ugatással reagál - ez egy kutyaellenes, vagy zajokra érzékeny szomszéddal garantáltan hosszas vitákat fog eredményezni... Természetesen senkinek nem akarom a kedvét elvenni a havanesetől, egyszerűen arról van szó, hogy ez a fajta ugyanannyira nem való olyan környezetbe, ahol nem tudja megkapni a megfelelő bánásmódot, mint ahogy nem való komondor egy 30 négyzetméteres panellakásba, vagy rottweiler 3 éves gyerek mellé játszótársnak.