Image Map

Üdvözlöm Kedves Látogató! Sóspataki Annamária vagyok, a Botondmenti Bichon Havanese kennel tulajdonosa. Jászberény mellett lakunk kertes családi házban, optimális környezetet biztosítva kutyáinknak. Különös gondot fordítunk nevelésükre, kiegyensúlyozott, boldog családtagként élnek velünk egy fedél alatt.

Kiskutyáink jól szocializáltak, minden háztartási zajt megismernek, szobatisztaságra tanítva, nagy szeretetben nevelkednek.

Mindenkinek ajánlom ezt a fajtát, aki társasági kutyát szeretne. Kicsiny termete egy nagyon vagány, hatalmas szívvel rendelkező, bátor, értelmes és szórakoztató jellemet takar. Bájos, játékos lényük, önzetlen szeretetük határtalan. Szinte minden feladatra alkalmas, rendkívül sokoldalú társ.

Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy szőre rendszeres gondozást igényel. A havanese igazi és különleges szépsége a hosszú ápolt puha szőrében rejlik, melynek látványa rabul ejti szívünket.

„Õ a másik szem, mely átlát a felhõkön, a másik fül, mely a szél zúgásán is túl hall. Egy kis rész belõlem, amely a tengerig elér. Ahogy a lábamnál pihen, amint a legkisebb mosolyomra farkcsóválással válaszol, s a fájdalmas pillantás, ha nélküle indulok el, ezerszer elmondta már, hogy egyedül értem él. Talán bele is betegszik az aggodalomba, amikor nincs velem, hogy gondoskodjon rólam. Amikor rossz vagyok, könnyen megbocsát. Amikor mérges vagyok, addig mókázik, míg meg nem nevettet. Ha boldog vagyok, örül õ is. Ha bolond vagyok, nem neheztel érte. Amikor elégedett vagyok, õ is büszke magára. Nélküle nem lennék önmagam. Vele erõm teljében vagyok. Õ maga a hûség. Általa tanultam meg, mi az odaadás. Általa ismertem meg a titkos nyugalmat és békességet. Megtanított figyelni olyan dolgokra, amelyeket korábban észre se vettem. Amikor térdemre teszi a fejét, elmúlnak az emberi fájdalmaim. Ha mellettem van, megvéd a sötétségtõl és a világ más ismeretlen dolgaitól. Megígérte, hogy várni fog rám... akármeddig... akárhol - ha szükségem lesz rá. És én tudom, hogy szükségem lesz - ahogy mindig is volt. Õ az én kutyám.”